Bijeenkomst over bebording Oosterschelde levert veel inzichten op

18-04-2024 337 keer bekeken

Donderdag 11 april is er in het Vijfde Caisson in Ouwerkerk een bijeenkomst georganiseerd voor alle gemeenten rondom de Oosterschelde over de bebording bij de TBB gebieden (TBB=Toegang Beperkings Besluiten).

Doel van de bijeenkomst was de gemeenten te informeren over de status van de bebording bij de TBB gebieden maar ook om vragen en inzichten over deze TBB-gebieden op te halen. ‘We kunnen terugkijken op een hele goede bijeenkomst waarbij we veel inzichten op de gebieden en de  Toegang Beperkings Besluiten hebben ontvangen van onze stakeholders, de gemeenten’, aldus Robert Jentink van Rijkwaterstaat

De bijeenkomst was georganiseerd door Rijkswaterstaat en Nationaal Park Oosterschelde (NPO). Alle uitgenodigde gemeenten waren aanwezig, als ook de provincie en een aantal natuurorganisaties. Na presentaties van Rijkswaterstaat en Delta Milieu Projecten (vogeltellingen) , waren er een drietal interactieve sessies waarbij in levendige discussies een heleboel informatie is opgehaald. Informatie over locaties van borden, de uitvoering van de borden en ook vragen over het proces van het plaatsen van de borden. ‘Deze bijeenkomst is zeker voor herhaling vatbaar en het laat zien dat de betrokkenheid van de gemeenten hoog is’, zegt Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde.

Rijkswaterstaat en NPO geven aan om in de tweede helft van dit jaar een vervolgbijeenkomst te organiseren.

Cookie-instellingen